Neked milyen illat ugrik be a kedvenc dalod hallatán?

A zenészek élete nem egyszerű. Nekem például 5 éve van barátnőm, aki még ennyi idő után is kiborult, amiért írtam egy új dalt az exemről. Pedig a zene és az emlékek nagyon szoros kapcsolatban állnak egymással. Tegye fel a kezét az, aki szeret valamilyen zeneszámot már legalább 20 éve, és kettőnél kevesebb emléket tud felidézni, amit ez a dal előhöz belőle! Na ugye! A legújabb kutatások pont azt vizsgálják, hogy az emlékeink kialakításában milyen érzékszervek játszanak szerepet. A tudósok rájöttek, hogy a hangok mellett a szagok és illatok is meghatározóak lehetnek egy olyan helyzetben, ami nagy hatással van ránk. Ezért is emlékeztethet egy-egy sütemény illata mondjuk a gyerekkorunkra.

Ezek után már nem lepődünk meg azon, hogy az illóolaj készítés is külön iparággá vált mostanra, mivel az emberek szeretik, ha kellemes légkört tudnak varázsolni otthonaikba. Az illóolaj készítés művészetének gyakorlását házi eszközökkel is meg lehet próbálni, de szerintem ha már mindenképp kreatívkodni szeretnénk, érdemes inkább illatgyertyát készíteni. A pipereporta.hu-n meg tudjuk vásárolni az összes ehhez szükséges eszközt – beleértve az illóolajat is. Ebből található 100%-ig természetes is a kínálatban, illetve olyan is, ami márkás parfümökre hajaz. Azt pedig innentől kezdve döntse el a kreativitásunk, hogy mit hogyan szeretnénk kombinálni a folyamat során.

Az alapokat egyébként érdemes videós formában elsajátítani, mivel a leírásokon nem mindig könnyű kiigazodni. A pipereporta.hu-n erre is van lehetőség, tehát nem baj, ha csak “nézelődni” szeretnénk, itt azt is nagyon megéri. Bár szerintem nehéz megállni, hogy ne akarjunk azonnal lecsapni az aktuális akciókra, de ez csak az én véleményem.

Az esetleges leárazások mellett az új blogbejegyzéseket sem rossz ötlet figyelni, mivel itt további ötleteket találunk, ha elakadnánk. Én egyszer pont így jártam: személyesen mentem be a pipereporta.hu budapesti boltjába, ahol kipakolva még jobban tetszettek a termékek. Ezért végül a viasz mellé vettem több csomag különböző színezőt és illatolajat is, még olyanokat is, amiket korábban sosem próbáltam! Ennyi gyertyára nem volt szükségem, bár attól még nem volt könnyű megválni tőlük, mivel mindegyiket a saját kezemmel készítettem, ezért biztosan nincs még egy ugyanolyan az egész világon! A rokonaim és barátaim viszont ezt pontosan tudták, ezért nagyon örültek a tőlem kapott ajándéknak. Már csak azért is, mert igyekeztem a kreációimat mindenki ízlésének megfelelően szétosztogatni. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen egyszerű lesz, mivel korábban mindig problémás volt az ajándékozás. A pipereporta.hu-ról viszont egyébként is vásároltam volna, tehát nem keletkezett emiatt se plusz kiadásom, se pedig az időm nem ment el más boltok felkeresésével, mint tavaly karácsonykor, amikor két napig idegeskedtem a nagybevásárlás miatt.

Ki tudja, talán nekünk sem ártana koncertjeinken illatolajat használni? Vagy saját készítésű gyertyát árusítani a jegyek mellé!