Napelemválasztáshoz is jól jön a zene

Zene imádóként el sem tudom képzelni azt, hogy valamelyik napom zene nélkül teljen el. Ha csak tíz percet is, de meghallgatok pár zeneszámot a kedvenc zenekaraimtól. Tegnap, amikor a napelem rendszeren gondolkoztam, akkor is az egyik kedvenc számom szólt a háttérben.

Mivel nem igazán vagyok jártas a napelemekkel kapcsolatban, így az interneten kezdtem el keresgélni a lehető legegyszerűbben. Beírtam a keresőbe, hogy napelem pályázat magánszemélyeknek. Ez jó kereső szónak látszott, hiszen rengeteg találatot kihozott. Viszont így szelektálnom kellett, hogy melyik oldal lesz az, amelyik nekem kell.

A nagy keresgélésben találtam rá a Napelem pályázatok oldalára.

Itt mindent érthetően és részletesen megtaláltam amire csak kíváncsi voltam. Fontos dolgokra is felhívják a figyelmet, amit ugyan alapvetőnek gondolhatunk elsőre, de valójában képesek vagyunk elmenni mellette. Ilyen például az, hogy a minőség mellett nem szabad elmennünk. Egy napelem esetében nagy szerepet játszik az, hogy megfelelő minőségű legyen, hiszen ha ez nincsen meg, akkor lehetséges, hogy sose fogjuk elérni a kívánt hatást és nem térül meg. Ezért a Napelem pályázatok csapata kiemelt figyelmet szentel a megfelelő minőségnek és mindenből a legjobbat tudják nyújtani.

A napelemhez szükséges inverterrel kapcsolatban is olyan céggel van szerződésük, akiknél ha elromlik az inverter a garanciális idő alatt, akkor egy teljesen újat fogsz kapni. Nem szerelgetik és kockáztatják, hogy esetleg újra rövid időn belül majd elromlik. Teljesen tisztában vannak vele, hogy ez a készülék elengedhetetlen a napelemhez, hogy áramot tudjon termelni. Ezért kiemelt figyelmet kap ez is.

Az egész munka folyamat során megfigyelhető egyébként ez a szakértelem és hozzáértés. Az első lépés, ha napelemet szeretnél az az, hogy megvizsgálják a háztetők, hogy alkalmas/megfelel-e a kritériumoknak.

Ezeknek kell megfelelnie: a tetőszerkezetnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja a modulokat, megfelelő tájolásúnak kell lennie, ami délnyugati vagy délkeleti, a tető dőlésszögének optimálisnak kell lennie, fontos hogy ne legyen semmi ami beárnyékolhatja a napelemeket és azt is meg kell nézni, hogy vannak az elektromos rákötési pontok.

Ha ezeknek megfelel a tető, akkor jöhet a következő lépés. A szakemberek a jelenlegi fogyasztás alapján megtudják határozni, hogy mennyi napelemre lesz szükség ahhoz, hogy ki tudja majd váltani az egész áramfogyasztást. Ez alapján pedig el tud indulni a tervezés és a munka.

Amit még szintén megemlítenek, hogy a napelemnél, ha magánszemélyről van szó, nem érdemes a nagyobbakat választani. De miért is nem? Hiszen minél nagyobb annál nagyobb teljesítményre képes ugye? Nos lehet, hogy a mérettel egyenes arányosságban nő a teljesítménye is, de ebben az esetben sem tud annyival többet nyújtani a számunka, mint amennyivel több helyet elfoglal. Ha pedig a kisebb napelemeket választjuk, azzal a tető szerkezetét is kímélni tudjuk és teljesítményben is megkaphatjuk amire szükségünk van.

Ami pedig egy nagy plusz volt az én szememben, hogy a Napelem pályázatok csapata még a papírmunkában is segít az ügyfeleinek. Ez számomra nagyon szimpatikus volt és már alig vártam, hogy együtt dolgozhassunk. Úgyhogy döntöttem, és kértem tőlük egy árajánlatot.

Amennyiben te is ebben a témában keresgélnél: napelem pályázat magánszemélyeknek, akkor nézz rá te is nyugodtan a Napelem pályázatok oldalára, hátha neked is tudnak segíteni. Szerintem nagyon jó lehet akkor is, ha csak tájékozódni szeretnél, úgyhogy veszíteni valód nincsen.