Egy koncerten kaptam tanácsot a lakás eladással kapcsolatban

Mint ahogy a legtöbb ember én is imádom a zenét. Nincs kifejezetten kedvenc műfajom, szinte mindenben megtalálom a számomra megfelelő zenéket. Szeretek koncertre is járni, de otthon is szívesen hallgatom a jó muzsikát. A koncerteket azért szeretem talán egy kicsit jobban mert az élőzene egy plusz élményt nyújt. Jó érzés együtt lenni olyan emberekkel, akik ugyanazért jöttek, mint én: hódolni a zene szeretetének. A legutóbbi alkalommal pedig egy függő ügyemhez is segítséget kaptam.

Az ominózus estén egy jazz koncerten voltam, pontosabban egy élőzenés jazz bárba ültem be egy kicsit kikapcsolódni. Eléggé tele volt a hely de azért nekem még jutott egy külön asztal. Azonban nem sokkal később még bejött két nagyjából középkorú, elegánsabb nő, akik kicsit tanácstalanul nézelődtek, hogy hova is tudnának leülni. Végül az én asztalomra pillantottak, mert az volt az egyetlen, ahol csak egy ember ült. Megkérdezték, hogy csatlakozhatnak-e esetleg az asztalomhoz. Mondtam, hogy persze. Kis idő múlva beszélgetésbe is elegyedtünk és kiderült, hogy a két hölgy mellékállásban ingatlanokat ad el. Ennek nagyon megörültem, mert én is épp szándékoztam eladni a lakásomat, amit eddig irodának adtam ki kisebb cégek számára. Megkérdeztem, hogy tudnának-e adni pár jó tanácsot.

Egymásra néztek, nevettek és szinte egyszerre mondták: az energetika tanúsítvány kiállítását ne hagyjam az utolsó pillanatra. Elmesélték, hogy ez egy nagyon fontos dokumentum, amit általában mindenki vagy elfelejt, vagy tényleg az utolsó pillanatra hagy. Az energetika tanúsítvány lényege, hogy dokumentálva legyen, mennyibe kerül az ingatlan fenntartása. Ők általában az e-tanusitas.eu szolgáltatásait veszik igénybe, ezért nekem is ezt ajánlották.

Az energetika tanúsítvány megszerzése könnyen és gyorsan

Megfogadtam a tanácsot és ellátogattam az e-tanusitas.eu weboldalára. Már maga a honlap nagyon rokonszenvesnek tűnt, a kezelő felület maximálisan felhasználóbarát volt. A fontos információk lényegre törően és átláthatóan voltak elrendezve. Fel is hívtam őket, hogy az energetika tanúsítvány kiállításának folyamata elkezdődjön. Az e-tanusitas.eu munkatársa nagyon udvariasan elmondta, hogy fog zajlani az energetika tanúsítvány elkészítése. Először is néhány adatot már most elkérnek majd tőlem, ezt követően az egyik mérnök kolléga fel fogja venni velem a kapcsolatot, hogy megbeszéljünk egy időpontot a helyszíni felméréshez. Ezt követően a kolléga elvégzi a szükséges vizsgálatokat, majd a megszerzett adatokat elküldi még aznap az irodának. Ezután az iroda 24 órával a felmérést követően már elkészíti a dokumentumokat és vagy e-mailben, vagy futárral fogja kiküldeni.

A tájékoztatást követően nem sokkal valóban hívott az e-tanusitas.eu mérnök kollégája. Szerencsére még a héten volt szabad időpont, így tényleg gyorsan elindulhatott az ügyintézés. Pontosan meg is érkezett a szakember és elkezdte felmérni a lakásomat. Megvizsgálta a nyílászárókat, a fűtésrendszert és még néhány dolgot. Elkért még tőlem néhány szükséges dokumentumot, majd elküldte az összegyűjtött adatokat az irodának. Elmondta ő is, hogy az energetika tanúsítvány másnapra el fog készülni és mivel az e-mailes kiküldést választottam ezért úgy fogom majd megkapni. Nagyon örültem, hogy ez ennyire könnyen és gyorsan megy, mert már volt potenciális érdeklődő a lakásra.

Az e-tanusitas.eu gyors munkája sokat segített

Másnap meg is kaptam az e-mailt, amihez csatolva volt az energetika tanúsítvány. A felmérés alapján be tudták sorolni az egyik kategóriába a lakást, ami alapján az értékét is jobban meg lehet határozni. Ezután a lakást könnyedén eladtam, nem volt semmilyen adminisztrációs fennakadás. Később felhívott az öcsém, hogy megkérdezze, hogy sikerült a lakás eladása. Elmeséltem neki az egész történetet, és mondta, hogy jó is, hogy említem az energetika tanúsítványt, mert ők is el fogják adni a házukat és nekik is szükségük lesz rá. Mondtam, hogy az e-tanusitas.eu szolgáltatásait használják mert én nagyon elégedett voltam velük. Gyorsak, pontosak és precízek, és hála nekik a lakásomat könnyűszerrel el tudtam adni.