A zene sem gyógyír mindenre

Te tapasztaltad már, hogy milyen nagyszerű hatása lehet egy-egy zenének?

Én minden egyes alkalommal elcsodálkozok azon, hogy mennyire meg tud nyugtatni, és ha épp rossz kedvem is volt előtte, egy jó zene választás után ez mindig megváltozik, és boldogabb leszek.

Viszont sajnos csak az ilyen lelki gondokon tud a zene segíteni, más komolyabb dolgokban nem feltétlen hatásos. Gondolok itt például az alkohol problémára. Ha valaki ilyen függőséggel együtt él, akkor az Addiktológia helyett nem lesz számára megoldás a zene. Pedig milyen jó lenne, ha ennyire könnyen menne minden.

Viszont ebben az esetben nem lehet kiváltani az Addiktológiát semmivel sem. Viszont az alkoholizmusból való felépülésre vannak nagyon jó programok. Ilyen például a felépülők csapatának a 28 napos bentlakásos programja. Ez azoknak az embereknek ajánlott és való, akik valóban változtatni szeretnének, van bennük tenni akarás és nem csak várják a csodát, hogy más elvégzi helyettük a munkát. Olyan embereknek szól, akikben meg van a kellő motiváció, őszinték tudnak lenni vagyis felmerik vállalni a őszintén a problémájukat, illetve kellően nyitottak, hogy segítséget tudjanak kapni.

A program keretén belül egy meghatározott keretrendszer segíti az ott lakókat, hogy a csábításnak és sóvárgásnak könnyebben ellen tudjanak állni. A kiscsoportos foglalkozásoknak köszönhetően pedig egy valóban segítő és egymást motiváló közeg alakulhat ki.

A programból pedig nem maradhatnak ki a hozzátartozók sem, hiszen nekik is kulcsfontosságú szerepük van a felépülés során. Így számunkra is vannak konzultációk és előadások, hogy a kellő tudást megkapják. Illetve segíteni tudják a leszokást illetve hosszútávon fenntartani a józanságot.

A majdnem egy hónapos bent lakás során megtanulják az emberek azt is, hogy milyen lesz majd józanul élni, és hogy mivel tudják az itt elért eredményeket fenntartani. A program végeztével pedig mindenki kezét továbbra is fogni fogják, hiszen az ingyenes utókezelések segítséget nyújthatnak abban, hogy ne essen vissza senki, a motiváció megmaradjon és az elért eredmény így tartós legyen.

A Felépülők oldalán az alapítókról videók is vannak, így pontosan utánuk lehet nézni és jobban meg lehet őket ismerni. Ennek köszönhetően nagyobb belátást kaphatunk abba, hogy miért lehetnének ők a legjobb választás.

A jelentkezés alkalmával pedig elengedhetetlen a az őszinteség, hiszen csak így tudnak megfelelő segítséget nyújtani.

Amennyiben te vagy egy ismerősöd ilyen problémával küzd és változtatni szeretne, akkor mindenképp ajánlom figyelmébe ezt a programot. Az első lépés úgyis csak egy beszélgetés lesz, hogy ahol jobban megismerhetik egymást a jelentkező és a segítő személy illetve pontosan felmérik azt, hogy milyen fajta segítségre van szüksége a programra jelentkezőnek. Bátran nézz rá a Felépülők oldalára, hátha segíteni tudnak neked is, vagy az egyik ismerősödnek.