A fogpótlás óta szívesebben énekelek

A családomban mindig is nagy szerepet töltött be a zene: édesapám nagyszerűen énekel, és a testvéreimmel együtt engem is mindig arra biztatott, hogy tanuljak meg hangszereken játszani, és énekeljek minél többet. Ő egyébként a helyi rendezvényeken kisebb koncerteket is szokott adni, a falu lakói pedig imádják őt és az egyedi stílusát.

Én magamat nem tartom annyira jó énekesnek, viszont egy gitárral a kezemben gyakran szórakoztatom a baráti társaságomat. Ők kérnek valamilyen dalt, én meg elkezdem játszani, és így közösen énekelünk egy-egy összejövetelen. Amióta felköltöztem a fővárosba, többször is tartottunk ilyen zenés esteket, ahol mindannyian nagyon jól szórakoztunk.

Ez mind szép és jó, viszont az utóbbi időben felmerült egy váratlan bökkenő, ami veszélyeztette ennek a szórakozásnak a felhőtlenségét. Előjöttek ugyanis a fogászati problémáim, amiknek sokáig a létezéséről sem tudtam. A baj annyira komolynak bizonyult, hogy az egyik fogam menthetetlenné vált – ezt már azelőtt is tudtam, hogy fogorvoshoz mentem volna vele. A foghúzás pedig azt jelentette számomra, hogy egy tátongó lyuk lesz látható helyen az addig tökéletes fogsoromban. Nem tudtam elképzelni, hogyan énekelhetnék így emberek társaságában.

Szerencsére volt megoldás: egy barátom hívta fel a figyelmet arra, hogy a kihúzott fogat pótolni is lehet, és ennek az elvégzésére ajánlott is egy nagyszerű magánrendelőt. Ennek a helynek Fogorvos Budapest a neve, és a barátom biztosított afelől, hogy rendkívül profi módon dolgoznak. Utána is néztem, hogy mit tudnak ők, és valóban, engem is lenyűgözött az a minőség, amit a pácienseiknek kínálnak. Az csak egy dolog, hogy maga az ellátás profi módon zajlik, sőt még az is általánosságban elvárható (bár sajnos nem mindenhol jellemző), hogy kedves és barátságos légkörben történjen a kezelés – ezeket a Fogorvos Budapest gond nélkül tudja nyújtani. Amiben szerintem igazán kiemelkednek, az nem más, mint az elképesztő mennyiségű és minőségű információ, amit megosztanak velünk a weboldalukon keresztül. Változatos fogászati témákban osztják meg a tudásukat leendő (és meglévő) pácienseikkel, ráadásul közérthető, élvezhető stílusban. Ha valami, akkor ez aztán garancia arra, hogy őket valóban érdekli a mi egészségünk és boldogságunk, valamint hogy tényleg lelkesek és profik abban, amit csinálnak.

Engem elsősorban a fogpótlás fajtái érdekeltek, így első dolgom volt megkeresni az erről szóló bejegyzésüket. Találtam is egyet, ami a vártnál sokkal alaposabban elmagyarázott mindent, amit a témáról tudni akartam. Megtudtam, hogy alapvetően vagy implantátum, vagy híd lehet a megoldás, és a hídon belül többféle variáció is létezik.

Egy kicsit aggódtam is eleinte, mert nekem fémallergiám van, és már a gondolatától is irtóztam, hogy valami fém cuccot tegyenek a fogaim helyére. Még szerencse, hogy ebből a bejegyzésből előre tájékozódtam, és így nem teljes tudatlansággal jelentem meg az első vizsgálaton. Megtudtam ugyanis, hogy akinek ilyen problémája van, annak a cirkónium híd a megfelelő választás, amely nem tartalmaz fémet. Bár ez maximum 2 fog helyét töltheti be, nekem egyelőre nincs mitől tartanom, hiszen csak egyet kellett pótolni. A fogpótlás fajtáin kívül olvastam még a csiszolás típusairól is, illetve választ kaptam olyan kérdésekre, amik már az elejétől foglalkoztattak (például, hogy mennyi időre szól egy ilyen fogpótló híd).

Miután kellőképpen kiokosodtam a témában, fel is vettem a kapcsolatot ezzel a fogászattal, akik már az időpont egyeztetésekor is nagyon készségesek voltak, és engem helyeztek az előtérbe.

A rendelőben eltöltött idő is kifejezetten kellemesnek mondható ahhoz képest, hogy milyen komoly fogászati beavatkozáson mentem épp keresztül. Az ott dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ne legyen rossz élmény a fogpótlás, és a fáradozásuk el is érte a hatását. Bárkinek tudom ajánlani, hogy keresse fel a Fogorvos Budapest csapatát – aki eddig félt a fogorvostól, az ő segítségükkel mostantól annak is kellemes élménnyé válhat az egész. Ha pedig először csak a fogpótlás fajtáiról tájékozódnál, akkor nagyon ajánlom a weboldalukat!

Amióta túl vagyok a kezelésen, nagyon odafigyelek a fogaim egészségére, hiszen már tudom, hogy mennyi mindent befolyásol ez. Azóta az éneklős összejövetelekre is újra eljárok, és nagyon jól érzem magam.