Én csak dalszövegeket tudok írni

Nem vagyok mindenes, de amihez értek, abba a szívem-lelkem beleadom. Ilyen terület a zene is számomra, nem véletlen, hogy a saját magam szórakoztatása céljából írogatott dalok mellett egy hangszerboltot üzemeltetek.

Rengeteg hangszeren játszom, így ismerem is az összeset, mely kapható nálunk. Nyugalmas, kellemes munka, igazán nekem való.

Tekintve, hogy ilyen felszereltségű hangszerbolt, mint az enyém, nincs másik a városban, nem megy rosszul az üzlet, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy sokkal jobban is mehetne.
Itt viszont már elakadtam, fogalmam sincs, mivel lehetne fellendíteni az üzletet. Honlapom már van, de elég kezdetleges, és nincs is túl sok tartalommal feltöltve, mert nagyon nem értek hozzá.

Bölcs módon be kellett látnom, hogy a marketing nem az én asztalom, sőt, még az internet is olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nincs más lehetőség: profikra kell bízni!

Keresőben Első: szövegírás profiktól

Ajánlások útján indultam el a marketing szakember keresében. Meglepetésemre nagyon sok ajánlást kaptam a Keresőben Elsőre. Voltak, akiknek volt is személyes tapasztalatuk velük, de akiknek nem, azok is úgy nyilatkoztak, hogy a szaktudás annyira sugárzik róluk, hogy csakis őket választanák.

Nem haboztam, fel is kerestem a weblapjukat. Letisztult, átlatható, és rendkívül informatív volt.
Tetszett, hogy rengeteg magyarázó anyag elérhető rajta, hogy kicsit irányba helyezhesse magát az is, aki még csak most kacérkodik először a szövegírás, linképítés, keresőoptimalizálás fogalmával. Minden írásuk a köznép számára is érthető, mégis kellően szakmai. Nagyon tetszett!

Mivel ennyire meggyőzött a saját oldaluk tartalma, úgy döntöttem, hogy érdeklődni fogok náluk a szövegírást illetően. Azért gondoltam erre, mert így a meglévő honlapomnak is lehetne értelme, és talán több embert meggyőzne arról, hogy nálam érdemes hangszereket vásárolni.

A szövegírás alap, de mással is kiegészítjük

A konzultcáció közeledtével nagyon izgultam, bár utólag be kell látnom, nem volt miért. Nagyon kedves volt mindenki, akivel találkoztam, és remek, ésszerű tippeket kaptam tőlük.

A megbeszélés során vázoltam a tervem a meglévő weboldalammal, amivel egyet is értettek: jót tenne neki, ha minőségi tartalommal töltenénk fel.

Mindezek mellett javasolták, hogy SEO szempontból is vizsgáljuk át a meglévő tartalmakat, ha kell, módosítsunk.

Továbbá kiemelték a linképítés szolgáltatásuk lehetőségét is, mellyel soha többé nem fájna a fejem amiatt, hogy hány vásárlóm lesz majd.

Te hanyadik vagy a Google-ben?

A linképítés új fogalom volt nekem, így elmagyarázták, mi ennek az értelme, és mit profitálhatok belőle.

Tudniillik, a Google rendkívül okos, és egyáltalán nem véletlenszerűen dobja fel nekünk a keresések alkalmával a találatok sorrendjét.
Precíz, pontos munkát végez, amely alapján eldönti, hogy melyik weblap mennyire lehet hasznos a kerést végző személy számára, és a vélhetően leghasznosabbat teszi legelőre.

Na de honnan tudja, hogy a mi weblapunk hasznos-e vagy sem?

Az egyik szempont, amit vizsgál, nem más, mint maga a weboldalunk. Ebben játszanak szerepet a minőségi tartalmak, melyek tartalmazzák a keresésben alkalmazott kulcsszavakat.

Ezen felül a Google azt is jó pontnak veszi, hogyha más, releváns oldalakon hivatkoznak a Te weblapodra linkek segítségével. Itt jön képbe a linképítés: a weboldal SEO optimalizálása mellett a Keresőben Első tud segíteni abban, hogy a honlapunk linkje minél több, a mi témánkhoz kapcsolódó, érdekes tartalomban jelenleg meg.
Ezt ne ilyen spam jelleggel képzeld el, hanem úgy, hogy minden egyes szöveget, melyben szerepelni fogunk, szövegírók alkotnak meg.

Ezek összességeként már egyenes út vezet a Google-ben való remek helyezéshez.

Hogyan zajlik az együttműködés?

szövegírás

Legelőször mindig meghatározzuk a közös célokat, hiszen ez határozza meg az irányt, melybe elindulunk.

Ezt követően kezdjük az első teendőt: átvizsgáljuk a meglévő weboldalt. Természetesen a figyelt szempontok ilyenkor SEO jellegűek, vagyis azt nézik, hogy mennyire “tetszhet” a honalpunk a Google-nek.
Az itt talált dolgokat javítják ki legelőször.

Ezt követően egy kulcsszókutatás és egy konkrurenciaelemzés lesz, amit elvégeznek.
Ennek keretein belül meghatároznak minimum 1000 releváns kulcsszót, amire az emberek gyakran keresnek, továbbá megnézik, hogy a konkurens oldalak hanyadik helyen szerepelnek az adott kulcsszavakra.
Ha látjuk a konkurencia erősségeit és gyengeségeit, akkor könnyebben ki tudjuk alakítani a taktikánkat, könnyebb eldönteni, mely kulcsszavakra érdemes erősíteni.

Ezt követően kezdődik a munka hosszadalmasabb része. A szövegíróik szépen, meghatározott ütemterv szerint feltöltik a honlapot érdekes és értékes tartalmakkal, melyek hasznosak lehetnek a látogatónak, továbbá a linképítés folyama is beindul.

Miért annyira fontos a szövegírás?

Jogos a kérdés (bevallom, régebben én sem voltam vele tisztában), hogy vajon miért ennyire fontos a szöveg, ami a weblapunkon van.

Egyrészt a korábban említett SEO szempontok miatt, márészt viszont a potenciális vásárlók számára is segítséget nyújt.

Amikor az ember vásárol, akkor valamilyen problémára keres megoldást, és természetes, hogy a legjobbat szeretné kiválasztani. Azonban legyünk őszinték: biztosan mindenki volt már olyan helyzetben, hogy hezitálni kezdett, amikor a kosárba kellett volna tenni egy terméket.
A minőségi és valóban hasznos szövegek ebben segítenek: kellő információt nyújtanak a látogató számára ahhoz, hogy eldönthesse, a mi termékünk/termékeink megfelelőek-e az ő számára.

Ennek hatására nem csak több vásárlónk lehet, hanem, ami ennél is fontosabb: több elégedett vásárlónk lehet, hiszen, aki megveszi az én hangszereimet, az annak tudatában teszi, hogy ez 100%-ig az, amit ő keresett, és tudja, hogy minőségi darab.

Miben más a Keresőben Első a többi marketinges cégtől?

Ahogy már említettem, nagyon sokan ajánlották nekem a Keresőben Első csapatát. Nem értettem miért, de úgy voltam vele, hogy úgyis rá fogok majd jönni, hogyha konktakba kerülök velük.

Ami nekem egyből feltűnt, az a rendkívül ügyfélközpontú hozzáállás. Náluk valóban igaz, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak, és mindent megtesznek a közös sikerért.
Mindemellett az is kiemelendő, hogy csakis olyan feladatot vállalnak el, mely reális keretek között megvalósítható, magyarul biztosan nem ígérnek olyat, ami később nem jön össze.

Azonban ezeken kívül is van egy tény, ami miatt én is a TOP1 szolgáltatónak gondolom őket: nem vállalnak el két, azonos területen tevékenykedő céget.
Ennek oka az, hogy az ígéretük szerint Te leszel az első a kereső találatai szerint, és etikátlan volna, ha pl. két általuk menedzselt hangszerbolt egyszerre versenyezne az első helyért.

Ez a felfogás egyértelmű jele a tisztességes, becsületes hozzáállásnak az egész cégre vonatkozóan.

Maradok a dalszövegeknél

Hát igen, a konzultáció után ismét megállapítottam, hogy jobb, ha maradok a dalszövegek írásánál.

Számomra a SEO és a marketing összes területe idegen, de szerencsére nem kell polihisztornak lennie egyetlen vállalkozónak sem.

Örülök, hogy most már a szenvedélyemnek tekintett hangszerüzletet akár az egész ország megismerheti, köszönhetően a profi háttérnek.

Ha weboldal, grafikai tervezés, SEO vagy épp szövegírás: akkor csakis a Keresőben Első!