A zuhanyzás és a zene

Ti is szerettek zenét hallgatni zuhanyzás közben? Én imádok!

Nincs is jobb érzés annál, mikor egy nehéz nap után beállok egy jó meleg zuhany alá, és közben a háttérben valamilyen kellemes, nyugtató dallamot hallgathatok.

Ilyenkor a meleg víz és a zene segít abban, hogy kicsit átgondoljam a napomat.

Egyébként nem minden esetben csak andalító dalokat hallgatok ilyenkor. Ha például egy esti bulira készülök, akkor zuhanyzás közben már szeretek valamilyen pörgősebb zeneszámmal hangolódni.

Azonban van valami, amin még a legkedveltebb számaim sem tudnak segíteni: mikor valamiért nincs meleg víz. Ilyenkor nagyon kiborultam régen.

Szerencsére ez már sosem fordul elő, mert egy csúcs modern elektromos vízmelegítőt telepítettem a lakásba nem olyan rég. Ez egy rendkívül megbízható és biztonságos berendezés, ami tesz róla, hogy mindig legyen meleg vizem a konyhában és a fürdőszobában is.

Ezek az elektromos vízmelegítők alapvetően két változatara oszthatóak szét: a tárolós rendszerűekre, illetve az átfolyós megoldással működőekre.

Az első változat estében tulajdonképpen majdnem egy bojlerről beszélhetünk, csak ennek jellemzően kisebb a tárolója. A felmelegített víz így gyakorlatilag folyamatosan készenlétben áll. Ezeknek a telepítése meglehetősen egyszerű és olcsó is. Hátrányként talán az energiaveszteséget tudnám felhozni, ami a meleg víz tárolásából fakad.

A második esetben nem kerül tárolásra a meleg víz. Helyette gyakorlatilag folyás közben történik meg a víz felmelegítése, amit azonnal fel is használunk. Ezáltal nem kell számolnunk azzal az energiaveszteséggel, ami az előző esetben jelen van. Ezek a típusok ráadásul kevesebb helyet is foglalnak el, így aki helyszűkében van, annak talán érdemesebb egy ilyenben gondolkodnia.

Az elektromos vízmelegítők nem alkalmasak arra, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű meleg vizet állítsunk elő velük. Ezért például fürdésre ez a berendezés nem elegendő. Azonban léteznek már olyan változatok, amik egy zuhanyzáshoz szükséges vízmennyiséget már képesek felmelegíteni. Én is egy ilyet használok, és teljeséggel elégedettnek mondhatom magamat ezzel a készülékkel kapcsolatban.

A lényeg, hogy meg kell határozni azt, hogy pontosan mire is van szükségünk. Ebben a futesrendszerek.hu oldala a segítségünkre lesz.