Komolyzene után egy elegáns étterem

Kedves barátommal, Lacival imádunk komolyzenei koncertekre járni közösen. Elvarázsol minket ez a világ, és amellett, hogy művelődünk kicsit, abszolút ki is tudjuk kapcsolni magunkat, feltöltődünk.

Mi tagadás, szeretem az eleganciát, és a kicsit drágább helyeket, legyen szó akár zenéről, akár étteremről, így természetesnek tűnt, hogy az ilyen csodás estéket általában egy finom vacsorával koronázzuk meg, esetleg egy finom bort is megiszunk hozzá.

Nagyon tetszenek nekem az épületek maguk, amikben ilyenkor járni szoktunk. Bár egyáltalán nem értek az építészethez, laikusként is csodálatos megfigyelni azt a szép kimunkáltságot, amivel egy-egy ilyen hely rendelkezik. Gyakran ez alapján választunk éttermet vagy koncerttermet is, hiszen az épület nívóssága utal persze a szolgáltatás minőségére is.

Nemrégiben, egy ilyen koncert után egy igazán különleges helyen vacsoráztunk. Meglepődtem, hogy milyen eleganciával szolgálták fel az ételeket. Meglepődtem, mert a svédasztalnál a tál alatt valami furcsa láng égett. Megkérdeztem Lacit, mivel ő jobban ért az ilyesmikhez. Elmagyarázta hogy az chafing paszta, ami biztonságosan felmelegíti az adott ételt. Megkértem, meséljen még erről. Laci azt mondta, hogy vannak webshopok, amik chafing paszta mellett más szükséges termékekkel is ellátják a hasonló éttermeket. Kiemelt egy specifikus webshopot, a hunniakristaly.hu oldalt, amire Laci azt mondta, hogy különösen gyakran szállít ki nívós éttermeknek.

Kértem, hogy meséljen még, annyira érdekesnek tűnt ez a világ. Mi alapján választanak az éttermek ilyen beszállítókat? Laci azt mondta, hogy fontos persze a termék ára, de általában mérvadóbb maga a minőség. Azt is mondta hogy ez az oldal abszolút jól teljesít mindkét területen. Kiemelte, hogy nagyon nagy plusz pont, hogy vállalnak kiszállítást többféle módon is, illetve kifejezetten kedvezményes áron. Gyakran azt csinálják az éttermek, hogy megvárják, amíg összegyűlik több kiszállítandó termék, és egyszerre kérik ki az összeset, így még többet tudnak spórolni.

Nevetve tette hozzá, hogy bár ő nem étteremvezető, ő is hasonló módon szokott eljárni, hiszen erről az oldalról háztartási gépeket is lehet rendelni. Igen? Ezen nagyon meglepődtem. Úgy képzeltem, hogy egy ilyen nagykereskedés, ami chafing paszta árusításával is foglalkozik, nem szállít ki civil fogyasztóknak is. Azt feltételezném, hogy ez rengeteg logisztikai nehézséggel járhat, és hogy esetleg a minőség rovására is mehet, Laci azonban azt mondta, hogy ez náluk nincs így, többször is rendelt már tőlük, és egyszer sem volt ilyen probléma. Laci addig fúrt engem míg végül teljesen meggyőzött, hogy legközelebb én is ilyen helyről rendeljek majd, akár háztartási gépet. Régóta dédelgetett álmom egy saját étterem, ha egyszer tényleg megnyitnám, bár lehet, hogy itt már a bor beszélt belőlem, biztos, hogy én is onnan rendelnék!

Összességében ez egy szórakoztató este volt, csodálatos zenével és utána egy még csodálatosabb vacsorával. A mindentudó Laci felvilágosított arról, hogy mi az a chafing paszta, és azt is elmondta nekem, hogy honnan lehet viszonylag jó áron beszerezni egy ilyet. Igazán megbízhatónak és letisztultnak tűnt az oldal, a hunniakristaly.hu, amit mutatott. Én azt hittem, hogy egy oldal, ami chafing paszta árusításával is foglalkozik, az számomra már teljesen átláthatatlan lesz, de teljes felhasználóbarát volt, valószínűleg azért, mert háztartási gépeket is árultak magánszemélyeknek. Laci azt mondta, hogy ezek is tök jó áron és minőségben elérhetőek. Mint ahogy kicsit becsiccsentve tegnap is megállapítottam: ha valaha lesz egy saját éttermem, biztosan innen rendelem majd meg a szükséges felszerelést.