Gyakran fogok zenét hallgatni az új napelemes otthonomban is

Ha rossz napom van, minden alkalommal segít és feldob a zene, ha pedig jó kedvem van, mindig kiteljesíti azt az igazi bizsergető érzést. Szeretném mindezt, vagyis a zene szeretetét átadni a gyermekemnek is, akit jövő év elejére várunk a feleségemmel. Persze tudom, hogy amikor még kicsi, nem üvölthet majd a metál, de majd szépen fokozatosan bevezetem a kedvenc lemezeim körébe. Addig meg rákeresek, milyen zenét érdemes lejátszani kisbabáknak a tipikus gyerekeknek készült dalocskákon kívül.

Közben épül-szépül az új otthonunk, lassan, de biztosan közel a cél. Szeretnénk a házat a lehető legkorszerűbb megoldásokkal megtölteni, amelybe beletartozik a környezettudatosság és az okosotthon-rendszer is. A fejemben már összeállt egy zeneszoba ötlete is, ahová a hangszereimet, a lemezgyűjteményeket és néhány kényelmes babzsákot tervezek berakni – persze jó messzire a gyerekszobától, biztos ami biztos, nehogy kihallatszódjon bármi is. A feleségemmel szóba jött köztünk a napelem rendszer is, mert mindketten egy hosszú távon megtérülő befektetésnek gondoljuk.

Úgy döntöttünk, utánanézünk, milyen lehetőségeink vannak – a “Napelem rendszer családi házra 2021-ben” keresőkifejezésre az alábbi weboldalt dobta fel a net. Itt a napelemek működésétől át a gyártókon keresztül egészen a kW-ok szerinti megtérülési időig rengeteg mindenről olvashatunk, emellett ha komolyan érdeklődünk a napelem rendszerek iránt és tervezzük annak kiépítését otthonunkban, ingyenes felmérést is kérhetünk, ahol megvizsgálják, hogy alkalmas-e a házunk a panelek telepítésére.

Be kell vallanom, hogy sokáig nem értettem, tulajdonképpen hogyan is működnek a napelem rendszerek. Most végre teljesen kitisztult a kép: a Napból érkező elektromágneses sugárzásból tudnak a panelek egyenáramot termelni. Ezt követően az úgynevezett inverter az, ami az egyenáramot váltakozó árammá alakítja át, amelyet mi használni tudunk. A felhasználásra nem kerülő áramot az áramszolgáltatónk hálózatába juttatjuk, amelyet később vissza tudunk vételezni, ha szükségünk van az adott mennyiségre (például borongós idő esetén vagy az éjszakák folyamán). Ebben a speciális, kétirányú villanyóra lesz segítségünkre, amely a mind a kettő irányból érkező áramot méri. A szaldós elszámolás garantálja, hogy a napelem tulajdonosok és a szolgáltatók közt pontos legyen az elszámolás, azaz mivel a saját magunk által termelt energiát vesszük vissza, ideális esetben nem kell fizetnünk semmit az áramért.

A Napelem Rendszer csapata megyei partnerei segítségével vállalja napelem rendszerek telepítését. Ezt minden esetben meg kell, hogy előzze a létfontosságú felmérés az alkalmasságot illetően, amiről az előbb már futólag szót ejtettem. Itt mindenféle gyakorlatias dolog kerül előtérbe: Mekkora a tető dőlésszöge? Elbírja-e a napelem rendszert a tető szerkezete? Található-e az épület környékén bármilyen zavaró elem, amely elzárhatja a napfény egy részét – egyáltalán megfelelő-e az épület fekvése? Mindezek felmérését érdemes egy nagy tudású szakemberre bízni, amelyet biztosít számunkra a Napelem Rendszer. A szolgáltatás igénybevétele teljesen biztonságos, semmilyen elkötelezettséget és kockázatot nem vállalunk vele – nem kötelező utána napelemet vásárolni, akkor sem, ha alkalmas az épületünk rá, nincs munkadíj, kiszállási díj, sem egyéb rejtett költség.

A különböző kW-ok alapján történő előzetes kalkulációkkal is sokat segített az oldal. Annak is nagyon örültem, hogy konkrétan olyan, mintha egy blog üzemelne a weboldalon, ugyanis annyi hasznos cikket találunk a napelemekről – nagy gyártók, árfekvések, megtérülések, napelemmel kapcsolatos hírek hazánkban és a nagyvilágban.

Napelem rendszer családi házra 2021-ben? Irány a napelemrendszer.info!